Ribbad, "baggy" mössa

Här är den till slut, evighetsmössan som tog en liten evighet att göra färdigt och ytterligare en evighet att få att fastna på bild.
Garnet jag använde är Marks & Kattens Magnolia, ett bomullsgarn som jag tyvärr inte kan rekommendera för den här typen av arbeten i alla fall. Det var väldigt trådigt, vilket gjorde att nålen fastnade på fel ställen och det blev liksom "ett steg fram och två tillbaka". Nålen var nummer 5 och mönstret från Kungen & Majkis. (Jag gjorde inte mössan grå för att den i beskrivningen är grå, utan för att Herr S valde den färgen!) 
Det är långt ifrån min bästa skapelse. Vissa rader blev kortare än andra och jag orkade inte dra upp och ändra när jag väl upptäckte det. På vissa ställen ser man också hur garnet har delat sig lite grann. Men, det är ingenting som märks om man inte synar mössan på nära håll. "Good from far, far from good", kan man säga! Herr S verkar i alla fall nöjd och använder mössan ganska flitigt. Det var ett bra mönster som jag mycket väl kan tänka mig att följa igen, men med ett annat garn.Be happy!

Kommentarer

  1. Som vanligt är jag imponerad av din flitighet och framförallt, uthållighet :) Småfel gör den bara personligt, mer äkta liksom :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar