Flätvantar

Som ni kanske har märkt, blev jag lite besatt av flätmönster när jag hade överlistat mönstret till flätmössan. Jag var tvungen att försöka göra ett par vantar med flätor på också. Ungefär såhär gick det:

1. Besatthet, jag kan inte sluta försöka!
2. Det går inte, jag orkar inte mer. Jag ger upp
3. Jag ska aldrig mer virka någonting
4. Jag skriver till Virktanten och frågar om hennes mönster
5. Det kanske kan gå ändå
6. Jag skriver ett mönster?!

De är inte perfekta, men jag är väldigt nöjd med att jag till slut lyckades göra helt ok flätvantar! Jag är ju ingen mönstervirkare direkt, som ni kanske vet. Har inte varit mycket för att virka efter mönster och ännu mindre för att skriva mönster på sådant som jag virkar. Men, när jag virkar vantar är det ju bra om den andra kan bli lik den första och då är det nästan ett måste att skriva ner hur jag gör. Det var faktiskt ganska roligt också.
Ett problem, som syns på den sista bilden här, är att vanliga stolpar är lite större än reliefstolparna som bildar flätorna och fastmaskor är lite mindre. Resultatet blev en blandning av olika maskor.
Be happy!

Kommentarer

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Va fina de blev! Kul att du lyckades till slut ;) Har du frågat efter mitt mönster? För jag har inte fått något mejl eller kommentar på bloggen… :P

    SvaraRadera
  3. Tack! Nä, jag envisades med att försöka klara det själv :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar